Geng Budak Malas ^^

Friday, April 24, 2015

KORAGEN (AMYERA BEAUTY)

KORAGEN



NEW SKIN WHITENING BOOSTER..
WITH SUPER ADVANCED JAPAN FORMULA 2015..!!

RM 50 satu botol 



WHATSAPP KE 011-23459919 (Izni)/ 013-9547908 (Husna)


KEBAIKAN :- 
- Mencantikan & Menggebukan kulit
- Mencerahkan kulit secara sekata
- Pencerahan secara semulajadi
- Kulit akan bertambah anjal
- Membentuk kolagen
- Anti penuaan & Anti kedut
- Memudarkan parut di muka & badan
- Membasmi bakteria jerawat
- Membantu masalah kulit berminyak
- Membantu mengatasi masalah panau
- Membantu mengatasi masalah exzema
- Kulit akan tampak lebih sihat & glowing
- Mengatasi masalah resdung
- Melindungi sel tubuh
- Meningkatkan imuniti
- Mampu merawat masalah radang kulit
- Mencerahkan bahagian ketiak & miss v
- Melembabkan kulit
- Memperbaiki struktur kulit
- Menambahkan tenaga
- Mampu merawat masalah sunburn



SESUAI DIAMALKAN OLEH ;

- Wanita & lelaki
- 15 tahun keatas
- Ibu mengandung (Kandungan mestilah melebihi 4 bulan ke atas)
- Ibu yang menyusukan bayi
- Boleh diambil ketika haid



CARA PENGAMBILAN:

Kunyah 1 @ 2 biji koragen whitening tablet setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.

Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2 liter sehari) Supaya melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan tablet ini secara optimum oleh badan.


Kandungan bahan aktif :

COLLAGEN, VITAMIN C, VITAMIN E, GRAPE SEED ESTRAK, RASPBERRY ESTRAK, HONEY, TREN ACID, 8 MIX STEAMCELL ASTHAXANTHIN & ARBUTIN ESTRAK

PRICE

1 botol - RM 50
Postage - RM 6 (SEM)/ RM10 (SS)

2 botol - RM 100 (FREE POSTAGE)






Tuesday, April 21, 2015

Pengalaman di Pulau Tioman (3 hari 2 malam)

Asslamualaikum semua...
And heyy again ^^

Alhamdulillah, 17/03- 20/03/2015 lepas my sis, my friend Mira and I berkesempatan pergi ke Pulau Tioman walaupun masing-masing sibuk dengan kerja yang pastinya tak pernah habis.
Kerja sebagai pembantu akauntan and buat online business pada waktu yang sama memang gila penat. Boleh dikatakan tak ada life. Seriously , bila nak cuti tu rasa nervous je sebab takut nanti kerja bertimbun-timbu. Takut customer marah kalau tak balas whatsapp.



Tapi bila Cik Ezny fikir , I'm not a robot , I still a human so Cik Ezny pejam mata ketat -ketat, persetan kan kerja-kerja tu semua. JOM PERGI BERCUTI.....hohoho.

Percutian kali ni, fully di bawah tanggungjawab Mira aka pengetua Smart Reader Kids cawangan JB, muda-muda dah jadi pengetua yer kau Mira....huhu . Dia yang pilih Pulau Tioman. Actually kitaorang dalam dilema nak pilih Penang or Tioman. Tapi akhirnya kitaorang pilih Tioman sebab Tioman tak jauh sangat macam Penang. Kesian kat Mira kot kalau pergi Penang, dia orang JB , tak pusing satu Malaysia kalau pergi sana. So Tioman tengah -tengah dari Johor tak jauh dari Temerloh Pahang pun tak jauh. Siapa kata Johor Pahang tak boleh berbaik. Hak... kitaorang kamcing gila babas kot. Okay, cukup sejarah hubungan kami. Jom Cik Ezny cerita pasal Pulau Tioman pulak yee.

Kitaorang pergi Pulau Tioman 3 hari 2 malam. 2 malam tidur pulau , 1 malam tidur Mersing. So 4 hari tiga malam kami-kami bercuti

Aku and adik aku sampai Mersing pun dah malam, so kitaorang tidur Hotel Budget dekat Mersing , satu malam RM70 . Esok pagi nya pukul 7 pagi kitaorang siap-siap pergi Jeti. Tak jauh pun dari Hotel Budget kitaorang tu , parking kereta kena bayar RM15 untuk 3 hari. Masa ni parking yang ada gate tutup lagi, ada sorang pakcik ni datang jumpa kitaorang kata boleh parking dekat tempat dia. Mula-mula tu risau la gak kan, kita bukan biasa pun dekat situ. Tapi jangan risau kawan-kawan, ramai lagi orang lain parking dekat kawasan rumah pakcik tu. Tak berpagar tapi dalam kawasan rumah dia so masih selamat lagi la kan.

Dah siap parking kereta bagai, kitaorang pergi ambil tiket, sebab kitaorang dah book dengan agent. So sampai sana just ambil tiket and buat bayaran.

Perjalanan dari Jeti Mersing sampai ke Pulau Tioman dalam 2 jam ke 2 jam setengah. Bapak lama rasanya, tapi no worries kalau korang tak tahu nak buat apa, perkara paling berfaedah yang boleh korang buat adalah tidur. Yes tidur.... sebabnya kepada yang mabuk laut korang akan pening. So tidur jelah yer...huhuhu. Kalau rasa nak buat benda faedah lain, korang bolehlah melihat keindahan laut dari luar tingkap. Hak !

SEJARAH PULAU TIOMAN

To those yang tak tahu Pulau Tioman terletak di Rompin pentadbiran Pahang. Tapi Jeti Mersing ,adalah Jeti yang paling popular kalau nak pergi Pulau Tioman. So Cik Ezny membuat rumusan perjalanan feri dari Mersing lagi cepat berbanding jika naik dari Jeti Tanjung Gemok di Rompin kalau nak ke Pulau Tioman.

"Menurut kisah dongeng yang dipercayai penduduk tempatan, Tioman berasal dari sepasang naga. Pada zaman dahulu kala, sepasang naga suami isteri (naga jantan dan naga betina) meninggalkan Tasik Chini ke laut melalui Sungai Pahang. Dalam perjalanan, naga ini tertinggal kain cindai lalu berpatah balik. Malangnya, waktu itu ayam telah berkokok. Naga ini pantang mendengar ayam berkokok. Oleh sebab melanggar pantang, naga betina bertukar menjadi pulau. Sementara naga jantan bertukar mrenjadi Gunung Nenek Semukut iaitu sebuah gunung yang terdapat di Pulau Tioman." sumber Wikipedia

Dekat Pulau Tioman terdapat beberapa kampung
- Kampung Tekek
- Juara
- Air Batang
- Kampung Salang
- Kampung Mukut
- Kampung Genting

Kitaorang tidur dekat Kampung Salang, kampung Salang ni perhentian terakhir kalau naik Ferry kalau nak pergi kampung-kampung lain kena naik boat.

Kampung Salang ni , kata Miralah sini ramai orang datang nak Diving , tapi sebab baju Diving kitaorang takde and macam mahal je so kitaorang join Snorkeling jela . Tu pun dah okay, dapat tengok ikan-ikan yang comel-comel pengubat rindu dan ubat ketenangan.

Pakej kitaorang Snorkeling RM70 seorang , bilik Hotel RM140 semalam kitaorang tidur dua malam. So cost penginapan RM280. Oleh sebab kitaorang just guna agent untuk uruskan penginapan dan pakej Snorkeling , makanan tak termasuk sekali. So bila nak cari makan kitaorang jalan cari makan area kampung Salang tu. Kampung ni tak besar , nasib juga tak ambil pakej makan sekali kalau tak bosan jugak makan tempat sama je. Tapi tempat yang kitaorang suka lepak dekat sini lah. Sarapan, makan tengah hari and makan malam memang kat sini je. Tempat lain makanan best je, tapi sini suasana dia best lagi....hehe.



dekat sinilah restaurant kitaorang selalu makan. Makanan boleh tahan sedap and harga pun tak mahal sangat.

 Tempat kami-kami melepak


Okaylah jom tengok gambar masa dekat Pulau Tioman ^^


UNDER WATER








 


hasil tangkapan dengan camera under water yang kitaorang sewa RM60.

Aku ni bila dalam air mula la emotional , excited je jumpa ikan. Banyak kali Snorkeling pun setakat ni tak bosan lagi. Argghh rindunyee.... 
KAMI-KAMI

(Gambar serius bersepah, malas nak susun...hehe)





Cik Ezny  pakai baggy shirt size kecil dari Desyacollection

t-shirt plain size kecil also dari desyacollection





Hey awak, saya dekat sini. Thanks datang ikut saya ( abaikan aku yang sedang mengarut)




SALANG PUSAKA RESORT
Satu bilik RM140 satu malam. Kitaorang tidur dua malam so RM280


 
luar bilik serius cantik macam rumah ala-ala kampung gitu, dalam...ermmm. But not too bad, masih selesa walaupun Mira agak stress sebab bilik tak macam expectation dia. Chill Mira, next time kita tidur Shangri La pulak... hehe


Kampung Tekek 
Dekat Pulau Tioman ni tax free , tapi rasanya tak ada la murahnya. Tapi murah la jugak kot. Kalau nak murah sikit boleh la beli coklat dekat Kampung Tekek. Tapi pergi kedai duty free tau, jangan pergi kedai biasa. Kedai biasa mahal sikit. Kononnya pergi Kampung Tekek nak keluar duit, sebab cash dah habis. Confident keluar RM200 je, kat situ ada BSN je. Dan dan beli coklat habis RM150. Sengal... Nasib tinggal sehari je. Cukup la RM50 tu nak buat makan malam. Kalau nak pergi kedai tax free ni korang kena jalan sikit, kena lalu sekolah dulu baru jumpa. Bukan dekat kedai banyak-banyak depan Jetty tu yer.


Budget untuk percutian kali ni tak sampai RM300 seorang termasuk makan .
Oraitee , setakat ini sahaja cerita Cik Ezny. Harap membantu dan memberi manfaat kepada yang memerlukan. Adiosss . 
Assalamualaikum ^^

*Gila happy dapat bercuti dengan korang berdua , baring atas pasir malam-malam. Borak-borak pasal zaman-zaman kolej. Gila lama aku tak berborak dengan orang lama-lama selain nuna. Aku harap bersahabatan kita akan terus kekal sampai bila-bila. Ada masalah or nak pergi jalan, bagitahu aku. Pandai-pandailah kitaorang korek tabung pergi jalan-jalan sama-sama...hehehe. Love both of you . XOXO

Tuesday, March 17, 2015

Sweet Tree Ampang (Makanan Korea Halal di Malaysia)

Assalamualaikum ....
Rasa lama sangat Cik Ezny tak update blog pasal jalan-jalan and makan-makan. Sebenarnya lama dah Cik Ezny pergi Sweet Tree ni, sebulan lepas. Memory pun macam nak terpadam je. Sebelum terpadam betul baik Cik Ezny abadikan dalam blog bersepah Cik Ezny ni.

Ceritanya my sister, teringin sangat makan makanan korea. So kitaorang pun gigih mencari dekat pakcik Google. And terjumpalah restoran makanan korea di Ampang namanya Sweet Tree. Nak cari makanan Korea yang Halal susah juga kan. Jangan risau dekat sini makanan dia Halal. Dengar cerita owner dia Islam.

Sweetree Restaurant - The Halal Korean Food In Malaysia

No13 ,L-1.2, Jalan Ampang Putra
Taman Putra Sulaiman
68000 Ampang, Selangor


Banyak-banyak cakap pun tak guna, jom kita melawat sekitar Sweet Tree ni. Hiasan dia memang cantik okay. Tenang je bila masuk dalam. Masa kitaorang datang tu dah malam, orang memang ramai sampai tak ada tempat duduk Cik Ezny rasa kalau nak datang better datang masa orang tak ramai kot, siang ke. Baru dapat menikmati suasana sikit....hehe

Dekat sini ada surau dekat tingkat tiga, kalau yang nak solat tu boleh la tumpang surau dorang. Kat sana dorang ada letak pakaian tradisonal dorang dengan hiasan-hiasan tradisional. Kalau nak tangkap-tangkap gambar fefelling perempuan korea boleh la try pakai Hambok .

Overall , Cik Ezny puas hati dengan layanan dorang. Pelayan pun okay , ramah je. Tapi mungkin masa kitaorang datang tu masa orang ramai, lama sangat tunggu makanan. Orang sebelah dah dapat makanan kitaorang ada makanan tak sampai lagi. Mungkin tertinggal order. Tak pelah. Yang penting makanan dia sedap, kena dengan selera Cik Ezny. Untuk tanda minta maaf , pihak restoran bagi secawan Coffea kat kitaorang. Okaylah kan .



















 


 dapat juga Cik Ezny rasa Topoki.... kena dengan selera







yeahh....coffea free ^^



Bila nak balik tu, owner dia orang Korea tegur kitaorang. Ramah jugak dia, dia tanya dah jalan-jalan dalam restoran dia ke. Dia nak bawak kitaorang pusing-pusing, tapi dah lewat sangat dah pukul 12 malam dah masa tu. Dah mengantuk. Next time yer En Owner ... Tapi yang tak boleh blah boleh pulak dia tanya aku pernah dah ke datang restoran dia. Aku katalah first time. Boleh pulak dia tak percaya , dia kata macam pernah nampak sebelum ni. "Adoiii, siapa pulak muka macam aku nehh!!".

Okay.... setakat ni jelah my entry. Harap bagi manfaat kepada yang memerlukan. Kepada teragak-agak nak datang, datang jelah, tak rugi pun.... hehehe

Adios ^^


Thursday, March 12, 2015

Candy Loose Shirt (Basic Tee) Online Murah

Assalamualaikum Ladies...

Ada yang tengah mencari Candy Shirt atau juga dikenali sebagai Basic Tee. Apa-apa punlah nama dia , yang pasti baju ni memang tengah famous sekarang. To those yang tercari-cari. Apa kata uolls cuci mata tengok Candy Shirt dari Desyacollections.

Jika berminat boleh Whatsapp kami di Desya Collection 011-23459919/0139547908
Untuk melihat update yang terkini sila
Follow IG kami  - desyacollection
Like Page kami - De'sya collection

1. Candy Shirt (SWEET)





Material - Knitted Cotton 
Free Size
Fit S-XL
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM63

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100

2. Candy Loose Shirt (SOFT)




Material - Knitted Cotton
Free Size
Fit S-XL
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM63

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100

3. Candy Loose (Geometric)



Material - Knitted Cotton
Free Size
Fit S-XL
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM63

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100


4. Baggy Shirt (ALPHABET)



Material - Knitted Cotton
Free Size
Fit S-XL
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM65

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100



5. Baggy Shirt (THINK OF)





Material - Knitted Cotton
Free Size
Fit S-XL
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM63

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100


6. Sweatshirt (HELLO KITTY)



Material - Knitted Cotton
Free Size
Fit S-M
Price (Include Postage)
1-RM35
2-RM63

(Exclude Postage)
Promosi 4 helai RM100