Geng Budak Malas ^^

Thursday, June 18, 2015

BROOCH MURAH ONLINE (BROOCH COMEL)


Kami di Desyacollection menawarkan pilihan brooch yang pelbagai dengan harga murah . Semua design boleh dicampur jika berminat untuk membeli lebih dari satu. Kami juga menjual secara borong . Jika berminat boleh whatsapp saya  011-23459919.
BROOCH PARIS


SILVER

GOLD


PRICE 
1- RM 8 (EXCLUDE POSTAGE)
2 - RM 15 (EXCLUDE POSTAGE)
4 - RM 30 ( FREE POSTAGE )

POSTAGE
RM 6 SEM
RM 9 SABAH/ SARAWAK


BROOCH HIGH HEELS















PRICE 
1- RM 8 (EXCLUDE POSTAGE)
2 - RM 15 (EXCLUDE POSTAGE)


4 - RM 30 ( FREE POSTAGE )

POSTAGE
RM 6 SEM
RM 9 SABAH/ SARAWAK


BROOCH HANGER 




PRICE 
1- RM 8 (EXCLUDE POSTAGE)
2 - RM 15 (EXCLUDE POSTAGE)


4 - RM 30 ( FREE POSTAGE )

POSTAGE
RM 6 SEM
RM 9 SABAH/ SARAWAK


BROOCH LOVE



PRICE 
1- RM 8 (EXCLUDE POSTAGE)
4 - RM 30 ( FREE POSTAGE )

POSTAGE
RM 6 SEM
RM 9 SABAH/ SARAWAK

BROOCH KUDA

PRICE 
1- RM 8 (EXCLUDE POSTAGE)
2 - RM 15 (EXCLUDE POSTAGE)


4 - RM 30 ( FREE POSTAGE )

POSTAGE
RM 6 SEM
RM 9 SABAH/ SARAWAK

Wednesday, June 17, 2015

Baggy Shirt Murah (Ala Korea) -RM 17




Assalamualaikum semua....


Ada yang tengah cari Baggy Shirt?? Nak cari Baggy Shirt murah?? Saya menjual Baggy Shirt murah ala Korea.

Baggy Shirt ni bukan sahaja murah dan mempunyai banyak corak malah ia longgar dan cantik apabila dikenakan di badan. Baggy Shirt ni juga tak perlu di 'iron' .


1. BAGGY SHIRT DESIGN 1

Material : Knitted Cotton (Stretchable )
Measurement:
Shoulder : 44cm
Bust: 50cm
Lenght:77cm

PRICE  (EXCLUDE POSTAGE)
RM 17 SEHELAI

beli lagi banyak dapat lagi murah !!!

Jangan malu jangan segan PM/SMS/Whatsapp ke 011-23459919(ezny) / 013-9547908(husna)
Lawat ke De'Sya Collection untuk tahu lebih lanjut

Pembelian borong juga boleh menghubungi kami untuk T&C . Pemborong dari Brunei juga dialu-alukan ^^

Whatsapp kami untuk mendapatkan corak yang terkini .....
Blog lambat sikit update.... Terima Kasih =)

Untuk Update terkini
Follow IG kami - desyacollection
Like Page kami - De'sya Collection

#Kamijual #printedtop #baggyshirt #pakaianmuslimah #tshirtmurah #freesize





Klik SINI jika uolls sedang mencari T-SHIRT KOREA COMEL  dan
Klik SINI jika uolls sedang mencari PENCIL SKIRT MURAH
BERGAYA DENGAN BAGGY SHIRT 

 


 















Friday, April 24, 2015

KORAGEN (AMYERA BEAUTY)

KORAGEN



NEW SKIN WHITENING BOOSTER..
WITH SUPER ADVANCED JAPAN FORMULA 2015..!!

RM 50 satu botol 



WHATSAPP KE 011-23459919 (Izni)/ 013-9547908 (Husna)


KEBAIKAN :- 
- Mencantikan & Menggebukan kulit
- Mencerahkan kulit secara sekata
- Pencerahan secara semulajadi
- Kulit akan bertambah anjal
- Membentuk kolagen
- Anti penuaan & Anti kedut
- Memudarkan parut di muka & badan
- Membasmi bakteria jerawat
- Membantu masalah kulit berminyak
- Membantu mengatasi masalah panau
- Membantu mengatasi masalah exzema
- Kulit akan tampak lebih sihat & glowing
- Mengatasi masalah resdung
- Melindungi sel tubuh
- Meningkatkan imuniti
- Mampu merawat masalah radang kulit
- Mencerahkan bahagian ketiak & miss v
- Melembabkan kulit
- Memperbaiki struktur kulit
- Menambahkan tenaga
- Mampu merawat masalah sunburn



SESUAI DIAMALKAN OLEH ;

- Wanita & lelaki
- 15 tahun keatas
- Ibu mengandung (Kandungan mestilah melebihi 4 bulan ke atas)
- Ibu yang menyusukan bayi
- Boleh diambil ketika haid



CARA PENGAMBILAN:

Kunyah 1 @ 2 biji koragen whitening tablet setengah jam selepas sarapan atau sebelum tidur.

Amalkan minum banyak air kosong (sekurang-kurangnya 2 liter sehari) Supaya melancarkan pembuangan toksin serta membolehkan penyerapan tablet ini secara optimum oleh badan.


Kandungan bahan aktif :

COLLAGEN, VITAMIN C, VITAMIN E, GRAPE SEED ESTRAK, RASPBERRY ESTRAK, HONEY, TREN ACID, 8 MIX STEAMCELL ASTHAXANTHIN & ARBUTIN ESTRAK

PRICE

1 botol - RM 50
Postage - RM 6 (SEM)/ RM10 (SS)

2 botol - RM 100 (FREE POSTAGE)






Tuesday, April 21, 2015

Pengalaman di Pulau Tioman (3 hari 2 malam)

Asslamualaikum semua...
And heyy again ^^

Alhamdulillah, 17/03- 20/03/2015 lepas my sis, my friend Mira and I berkesempatan pergi ke Pulau Tioman walaupun masing-masing sibuk dengan kerja yang pastinya tak pernah habis.
Kerja sebagai pembantu akauntan and buat online business pada waktu yang sama memang gila penat. Boleh dikatakan tak ada life. Seriously , bila nak cuti tu rasa nervous je sebab takut nanti kerja bertimbun-timbu. Takut customer marah kalau tak balas whatsapp.



Tapi bila Cik Ezny fikir , I'm not a robot , I still a human so Cik Ezny pejam mata ketat -ketat, persetan kan kerja-kerja tu semua. JOM PERGI BERCUTI.....hohoho.

Percutian kali ni, fully di bawah tanggungjawab Mira aka pengetua Smart Reader Kids cawangan JB, muda-muda dah jadi pengetua yer kau Mira....huhu . Dia yang pilih Pulau Tioman. Actually kitaorang dalam dilema nak pilih Penang or Tioman. Tapi akhirnya kitaorang pilih Tioman sebab Tioman tak jauh sangat macam Penang. Kesian kat Mira kot kalau pergi Penang, dia orang JB , tak pusing satu Malaysia kalau pergi sana. So Tioman tengah -tengah dari Johor tak jauh dari Temerloh Pahang pun tak jauh. Siapa kata Johor Pahang tak boleh berbaik. Hak... kitaorang kamcing gila babas kot. Okay, cukup sejarah hubungan kami. Jom Cik Ezny cerita pasal Pulau Tioman pulak yee.

Kitaorang pergi Pulau Tioman 3 hari 2 malam. 2 malam tidur pulau , 1 malam tidur Mersing. So 4 hari tiga malam kami-kami bercuti

Aku and adik aku sampai Mersing pun dah malam, so kitaorang tidur Hotel Budget dekat Mersing , satu malam RM70 . Esok pagi nya pukul 7 pagi kitaorang siap-siap pergi Jeti. Tak jauh pun dari Hotel Budget kitaorang tu , parking kereta kena bayar RM15 untuk 3 hari. Masa ni parking yang ada gate tutup lagi, ada sorang pakcik ni datang jumpa kitaorang kata boleh parking dekat tempat dia. Mula-mula tu risau la gak kan, kita bukan biasa pun dekat situ. Tapi jangan risau kawan-kawan, ramai lagi orang lain parking dekat kawasan rumah pakcik tu. Tak berpagar tapi dalam kawasan rumah dia so masih selamat lagi la kan.

Dah siap parking kereta bagai, kitaorang pergi ambil tiket, sebab kitaorang dah book dengan agent. So sampai sana just ambil tiket and buat bayaran.

Perjalanan dari Jeti Mersing sampai ke Pulau Tioman dalam 2 jam ke 2 jam setengah. Bapak lama rasanya, tapi no worries kalau korang tak tahu nak buat apa, perkara paling berfaedah yang boleh korang buat adalah tidur. Yes tidur.... sebabnya kepada yang mabuk laut korang akan pening. So tidur jelah yer...huhuhu. Kalau rasa nak buat benda faedah lain, korang bolehlah melihat keindahan laut dari luar tingkap. Hak !

SEJARAH PULAU TIOMAN

To those yang tak tahu Pulau Tioman terletak di Rompin pentadbiran Pahang. Tapi Jeti Mersing ,adalah Jeti yang paling popular kalau nak pergi Pulau Tioman. So Cik Ezny membuat rumusan perjalanan feri dari Mersing lagi cepat berbanding jika naik dari Jeti Tanjung Gemok di Rompin kalau nak ke Pulau Tioman.

"Menurut kisah dongeng yang dipercayai penduduk tempatan, Tioman berasal dari sepasang naga. Pada zaman dahulu kala, sepasang naga suami isteri (naga jantan dan naga betina) meninggalkan Tasik Chini ke laut melalui Sungai Pahang. Dalam perjalanan, naga ini tertinggal kain cindai lalu berpatah balik. Malangnya, waktu itu ayam telah berkokok. Naga ini pantang mendengar ayam berkokok. Oleh sebab melanggar pantang, naga betina bertukar menjadi pulau. Sementara naga jantan bertukar mrenjadi Gunung Nenek Semukut iaitu sebuah gunung yang terdapat di Pulau Tioman." sumber Wikipedia

Dekat Pulau Tioman terdapat beberapa kampung
- Kampung Tekek
- Juara
- Air Batang
- Kampung Salang
- Kampung Mukut
- Kampung Genting

Kitaorang tidur dekat Kampung Salang, kampung Salang ni perhentian terakhir kalau naik Ferry kalau nak pergi kampung-kampung lain kena naik boat.

Kampung Salang ni , kata Miralah sini ramai orang datang nak Diving , tapi sebab baju Diving kitaorang takde and macam mahal je so kitaorang join Snorkeling jela . Tu pun dah okay, dapat tengok ikan-ikan yang comel-comel pengubat rindu dan ubat ketenangan.

Pakej kitaorang Snorkeling RM70 seorang , bilik Hotel RM140 semalam kitaorang tidur dua malam. So cost penginapan RM280. Oleh sebab kitaorang just guna agent untuk uruskan penginapan dan pakej Snorkeling , makanan tak termasuk sekali. So bila nak cari makan kitaorang jalan cari makan area kampung Salang tu. Kampung ni tak besar , nasib juga tak ambil pakej makan sekali kalau tak bosan jugak makan tempat sama je. Tapi tempat yang kitaorang suka lepak dekat sini lah. Sarapan, makan tengah hari and makan malam memang kat sini je. Tempat lain makanan best je, tapi sini suasana dia best lagi....hehe.



dekat sinilah restaurant kitaorang selalu makan. Makanan boleh tahan sedap and harga pun tak mahal sangat.

 Tempat kami-kami melepak


Okaylah jom tengok gambar masa dekat Pulau Tioman ^^


UNDER WATER








 


hasil tangkapan dengan camera under water yang kitaorang sewa RM60.

Aku ni bila dalam air mula la emotional , excited je jumpa ikan. Banyak kali Snorkeling pun setakat ni tak bosan lagi. Argghh rindunyee.... 
KAMI-KAMI

(Gambar serius bersepah, malas nak susun...hehe)





Cik Ezny  pakai baggy shirt size kecil dari Desyacollection

t-shirt plain size kecil also dari desyacollection





Hey awak, saya dekat sini. Thanks datang ikut saya ( abaikan aku yang sedang mengarut)




SALANG PUSAKA RESORT
Satu bilik RM140 satu malam. Kitaorang tidur dua malam so RM280


 
luar bilik serius cantik macam rumah ala-ala kampung gitu, dalam...ermmm. But not too bad, masih selesa walaupun Mira agak stress sebab bilik tak macam expectation dia. Chill Mira, next time kita tidur Shangri La pulak... hehe


Kampung Tekek 
Dekat Pulau Tioman ni tax free , tapi rasanya tak ada la murahnya. Tapi murah la jugak kot. Kalau nak murah sikit boleh la beli coklat dekat Kampung Tekek. Tapi pergi kedai duty free tau, jangan pergi kedai biasa. Kedai biasa mahal sikit. Kononnya pergi Kampung Tekek nak keluar duit, sebab cash dah habis. Confident keluar RM200 je, kat situ ada BSN je. Dan dan beli coklat habis RM150. Sengal... Nasib tinggal sehari je. Cukup la RM50 tu nak buat makan malam. Kalau nak pergi kedai tax free ni korang kena jalan sikit, kena lalu sekolah dulu baru jumpa. Bukan dekat kedai banyak-banyak depan Jetty tu yer.


Budget untuk percutian kali ni tak sampai RM300 seorang termasuk makan .
Oraitee , setakat ini sahaja cerita Cik Ezny. Harap membantu dan memberi manfaat kepada yang memerlukan. Adiosss . 
Assalamualaikum ^^

*Gila happy dapat bercuti dengan korang berdua , baring atas pasir malam-malam. Borak-borak pasal zaman-zaman kolej. Gila lama aku tak berborak dengan orang lama-lama selain nuna. Aku harap bersahabatan kita akan terus kekal sampai bila-bila. Ada masalah or nak pergi jalan, bagitahu aku. Pandai-pandailah kitaorang korek tabung pergi jalan-jalan sama-sama...hehehe. Love both of you . XOXO