Geng Budak Malas ^^

Thursday, October 18, 2012

Pengorbanan Sang Kekasih ^^

Assalamualaikum,
wah, dah lama rasanya tak update blog, blog ini pun dah lama senyap sunyi sebab tuan rumah aka budak ezny tak reti-reti nak melawat blog sendiri. Tapi  hari ni tangan den teringin nak menari-nari atas keyboard nak tulis entry. So, silalah baca tajuk diatas yer kawan-kawan.

Dah siap baca? Bagus!

Untuk pengetahuan kawan-kawan terutama kekawan, junior-junior dan adek-adek di Legenda sekalian, PMI (Persatuan Mahasiswa Islam ) akan mengadakan ceramah yang bertajuk Pengorbanan Sang Kekasih pada 18/10/2012 a.k.a hari khamis a.k.a hari ini yer . Nak tahu pasal apa, korang datang la dulu barulah kita tahu . Jom kita ramai-ramai meringankan kaki ke majlis ilmu daripada duduk tak buat apa-apa kan .

Butiran tentang ceramah korang refer pada banner kat bawah ni ok =)oklah, jumpa korang kat sana. Jangan lupa ajak kawan korang sekali ,benda baik biar dihebahkan barulah bestkan. Barulah korang boleh jadi kawan yang Awesome !!
Tema untuk ceramah kali ni kaler biru tau, tapi korang jangan pulak tak datang sebab tak ada baju kaler biru , pakai je baju apa-apa janji sopan dan menutup aurat . Ok Adios =)

Nabi Muhammad s.a.w pernah bersabda (yang maksaudnya):
“Barangsiapa yang menempuh suatu jalan untuk mencari ilmu pengetahuan, maka Allah akan mempermudahkan baginya jalan menuju ke syurga.”
(Muslim, Abu Daud, Turmizi dll)

No comments:

Post a Comment